15.06.2024.

21:15

Foto: M.O.

Hronika

Baba Ćojka proklela komšinicu pa je ona zaklala! Srpskom Crnjom kolaju razne priče o zločinu

Telo starice u njenoj kući, u Partizanskoj ulici, pronašla je i slučaj prijavila policiji njena komšinica i prijateljica Mira. Mesec i po dana kasnije, došlo se do saznanja ko je ubica i tada je uhapšena K. D., koja se sa porodicom iz Ruskog Sela doselila nedavno u kuću pored.

Selom od tog momenta kolaju razne priče i teorije šta je motiv ovog zločina. Najčešće se pominje bacanje kletve!

- Ćojka je bila čudna žena i sa mnogima je bila u konfliktu. Mnogo je volela da priča, zaustavljala je ljude na ulici i često je komšije prijavljivala zbog kojekakvih stvari. U principu, svi su je kao takvu znali i nisu joj to previše uzimali za zlo. Čuo sam da je baba Ćojka izudarana po glavi motkom koja je bačena u septičku jamu u dvorištu - kaže sredovečni meštanin. 

Zrenjaninska policija još nije zvanično saopštila detalje na koji način je ubistvo izvršeno i zbog čega. Kao oruđe kojim je ubijena starica pominje se i oklagija.

- Neki kažu da joj je, nakon žestoke svađe i bačene kletve, prerazan vrat i da je komšinica telo baba Ćojke pronašla iza fotelje u dnevnoj sobi. E sad, sve je moguće. Znam da nije dobro živela sa komšijama, naročito sa tom romskom porodicom koja se u kuću pored njene relativno skoro doselila. Čula sam i kako su prethodni stanari u toj kući pobegli i odselili se zato što ih je proklela! - nadovezuje se starija žena iz Partizanske ulice.

Tvrdi da se sama saplela

Ulazna kapija pokojne starice u Partizanskoj ulici bila je zaključana. Komšinica, koja je pronašla telo, imala je ključ i ona je navodno njime otključala ulazna vrata. Sve navodi na zaključak da je osumnjičena žena preko dvorišta ušla u kuću pokojne baba Ćojke.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, mešutim, K. D je negirala da je ubila staricu, tvrdeći da su se međusobno gurale tokom svađe i da se baba Ćojka saplela, pala i na mestu preminula. To, međutim, ne odgovara materijalnim tragovima sa mesta gde je nađeno telo.