16.06.2024.

12:41

Foto: Shutterstock/AP/Logo/Dan/MUP Srbije

Hronika

"Škaljarci" planirali bekstvo iz zatvora u Ukrajini! Uzdali se u pomoć čoveka bliskom Zelenskom! "Sloboda je na 20 metara od zgrade!" (FOTO, VIDEO)

Sve se, kako navodi istraga, odvijalo preko kriptovane "SKY" aplikacije. U tim porukama, koje poseduju istražni organi Crne Gore, između ostalog grupa Baranina Stefana Đukića (Mandića) komunicira o potencijalnom bekstvu iz zatvora u Ukrajini. 

Informer

Stefan Đukić, u sredini, ranije se prezivao Mandić

Zbog napada na Radoja Zvicera uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije. Protiv Đukića se pred podgoričkim Višim sudom vodi postupak za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića. 

Informer

Stefan Đukić, ranije Mandić, glavnoosumnjičeni za atentat na Zvicera

"Škaljarci", koji su u ukrajinskom pritvoru, kako istraga sumnja sa Đukićem (Mandićem) u komunikaciji vrše procenu koliko je jako obezbeđenje ukrajinskog zatvora i kakvi su uslovi za bekstvo, konstatuju da u "prvoj žici nema struje". Navode da sa ovim planom "ne smu da žure" i da je "sloboda na 20 metara od zgrade".  Lica koja vode ovu prepisku se nalaze u istom zatvoru ali u odvojenim sobama, za jednog od njhih istraga sumnja da onaj koji je predvodio napad na Zvicera u Kijevu.

Informer

Pritvoreni škaljarac sa cimerom iz Azije

Ova komunikacija je nastala nakon što su, kako se sumnja, pokušali putem novca da preko službenika ukrajinske policije budu oslobođeni iz pritvora. Komunikacija se odvija pod šiframa 92TSA1 i 2VJO3Q tokom 2020. godine.

U prepisci, između ostalog, pominju i drugog čoveka bliskog Volodimiru Zelenskom, za kojeg govore da može da im pobegne u bekstvu.

2VJO3Q: Može za pare ja mislim i na kapiju gospodski.

2VJO3Q: Taj ako je stvarno drugi čovek Zelenskog on mozda kontaktira preko njih da bi on uzeo pare.

2VJO3Q: Pola pare oće a.

92TSA1: Reko ti ja da zaboravimo slobodu.

Informer

Pritvoreni škaljarac sa cimerom

2VJO3Q: A videćemo.

2VJO3Q: Šta kaže baba na to.

92TSA1:  Ko da da milion unapred brate moj.

2VJO3Q: Pa da.

2VJO3Q:  Ma spustiće crni još cenu.

92TSA1: A najveći prevarant nam zapade.

2VJO3Q: Nema spasa od njega.

2VJO3Q: Mogli smo ovo sve za 300 soma da završimo lagano ja mislim.

Na Skaju se nalazi i audio zapis razgovora između uhapšenih Stefana Đukića i Emila Tuzovića.

Celu prepisku možete da pogledate OVDE.