16.06.2024.

14:30

Foto: Printskrin/ig/serbialive beograd

Hronika

Tukao maloletnika u holu zgrade, pa proglašen neuračunljivim! Starac prebačen u zatvorsku bolnicui!

Okrivljenom se stavlja na teret da je u holu zgrade na Novom Beogradu rukama i štapom udario maloletnika koji je zadobio lake telesne povrede.

Okrivljenog je pregledao veštak psihijatar koji je dao mišljenje da je okrivljeni neuračunljiv, te da postoji ozbiljna opasnost da će boravkom na slobodi učiniti novo krivično delo, nakon čega je Treći osnovni sud u Beogradu na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor i kojim se smešta u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Tukao maloletnika u holu zgrade, pa proglašen neuračunljivim! Starac prebačen u zatvorsku bolnicui!

Inače, na Instagram stranici Serbialive_beograd u opisu snimka, navodno se nalazi i izjava roditelja napadnutog maloletnika.

- Juče oko 18h, na Novom Beogradu u Ulici generala Ždanova, ničim izazvan mog maloletnog sina napao komšija. Malo pre toga je u ulaz zgrade ušlo i dete od 8 godina koje srećom nije napadnuto. Gde mi ovo živimo? - napisali su roditelji tinejdžera.

Na snimku se može videti kako stariji muškarac pesnicom udara mladića koji mirno stoji u holu zgrade i ne uzvraća udarac, niti se brani, dok drugi muškarac posmatra situaciju. Napad je iznenadan i agresivan, počevši od udarca nogom u stomak, a zatim udaraca pesnicom u glavu dok mu se približava licem u lice. U jednom trenutku, napadač je čak udarao tinejdžera i štapom.