17.06.2024.

09:01

Foto: Foto: Masha Bandjur, Miloš Rafailović

Hronika

Suđenje Belivuku i Miljkoviću počinje ispočetka: Terete se za 7 ubistva, trgovinu drogom, otmice, silovanje, nezakonito držanje i nošenje oružje...

Kako je Informer ranije pisao, njima suđenje kreće ispočetka jer je Visoki savet sudstva doneo odluku da sudija Vinka Berahi Nikićević, koja je bila predsednica veća u postupku protiv organizovane kriminalne grupe, ode u starosnu penziju!

Vinki Berahi Nikćević, koja je bila predsednica sudskog veća u postupku protiv kriminalne grupe Belivuk - Miljković, sudijska funkcija prestala je da važi krajem aprila, a novi termini za nastavak suđenja ozloglašenoj kriminalnoj grupi su početkom ove nedelje.

Poslednje ročište kojim je predsedavala sudija Vonka Beraha Nikićević održano je 28. marta, a od danas suđenjem predsedava sudija Zorica Avramović.

Informer

 

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu nastavlja se danas u u 14.30 sati U Specijalnom sudu u Beogradu nakon pauze od skoro tri meseca. 

Suđenja su zakazana i za 18. i 20. jun.  

Podsetimo, suđenje Belivuku zajedno sa drugim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe, traje već dve godine, a do sada je ispitano više svedoka koji su govorili o predmetima optužnice, kao i tri svedoka-saradnika.

Informer

 

Prethodna suđenja je obeležilo čitanje Skaj prepiski i preslušavanje audio materijala, a u vezi sa ubistvima koja se klanu stavljaju na teret. 

Pre nego što je otišla u penziju, sudija Beraha Nikićević donela je odluku da iz pritvora pusti okrivljene pripadnike Belivukovog klana, Nemanju Lakićevića, kojem je pritvor zamenjen kućnim pritvorom, i Aleksu Stošića, koji je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Međutim, po žalbi tužilaštva Apelacioni sud pomenutu odluku ukinuo i vratio na ponovno odlučivanje, te je odlučeno da se obojica vrate u pritvor.

Na tu odluku žalili njihovi branioci, pa je Apelacioni sud odluku Višeg suda preinačio i odredio da se okrivljeni odmah puste iz pritvora, odnosno Lakućević u kućni pritvor.

Podsetimo, kako je Informer ranije objavio, a prema nezvaničnim informacijama Zvicer je ajavio da će se osvetiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog hapšenja Belivuka i Miljkovića.

Naime, podgorička "Borba" objavila je nove transkripte prisluškivanih razgovora šefa kavačkog klana Radoja Zvicera sa saradnikom iz policije Ljubom Milovićem i advokatom iz Beograda.

U razgovorima vođenim neposredno nakon hapšenja mafijaških vođa 4. februara 2021. godine Zvicer kaže da nema dokaza protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, već da su oni "spakovani" samo zato što se Vučić uplašio za sebe i svoju porodicu.

Informer

 

"Uradili posao preko medija i pakovanje, prepao se Vučić" šalje Zvicer istog dana kada je u Beogradu uhapšena kriminalna grupa Veljka Belivuka, 4. februara 2021. godine.

U narednim danima  objavljene su brojne fotografije kojima se dokumentuju monstruozne zločine te kriminalne grupe - više pripadnika te organizacije poziralo je sa leševima svojih, kako ih zovu, neprijatelja i slike slalo vođi Zviceru...