17.06.2024.

12:14

Foto: Printscreen Dan

Hronika

Vreme prolazi, ali ne i sećanje na njega: Godišnjica likvidacije Šakovića u Budvi

Kako je ranije izveštavano Šaković je, na današnji dan pre dve godine, brutalno likvidiran u restoranu koji se nalazi na šetalištu u Starog gradu u Budvi.

Ubistvo se dogodilo naočigled brojnih gostiju restorana i prolaznika, a Više državno tužilaštvo u Podgorici prošle godine u julu podiglo je optužnicu protiv Beograđanina Luke Pilčevića (23) za koga se sumnja da je direktni izvršilac egzekucije, ali i Kragujevčanina Duška Tanaskovića (30) koji je bio njegov saučesnik.

Suđenje u podgoričkom sudu počelo je u martu ove godine i egzekutoru se sudi u odsustvu s obzirom da se od izvršenja zločina nalazi u bekstvu.

Informer

 

Prošlo je dve godine od ubistva, ipak bol njegovih najmilijih ne prolazi. Porodica i familija objavili su čitulje na lokalnom portalu "Dan" 

"Druga godina kako čekamo na tvoj zagrljaj, da se pojaviš i popuniš prazninu. Nedostaješ nam da uz tebe rastemo i da nam budeš oslonac. Volimo te i znamo da nas čuvaš sa nekog boljeg mesta" piše u čitulji koju su objavili njegovi najmiliji. 

Informer

 

Pored nje tu je i čitulja njegove sinovice koja je navela da nikada neće zaboraviti njegove poljupce:

"Još pamtim tvoje poljubce, zagrljaje i igru sa mnom. Pogledam u nebo i šaljem ti poljubac svakog dana. Voli te tvoja morska sasa."

Tu su i sledeće poruke: 

"Vreme nije lek, već nemi svedok tuge i bola koji si ostavio svojim odlaskom. Živiš u mojim uspomenama i srcu. Oseti moj zagrljaj gde god da si. Volim te zauvek.", kao i čitulja njegove porodice u kojoj piše: 

"Nećemo pisati o tuzi, znamo da to ne bi voleo. Bićemo dostojanstveni i čvrsti po uzoru na tebe. Snago naša, nemoj da brineš pazimo sve što ti je bilo važno. Teši to što ćemo se ponovo sresti, i nadoknaditi tvoj prerani odlazak. Volimo te zauvek" 

Informer

 

Podsetimo, Više državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je da se Beograđaninu Luki Pilčeviću (23), okrivljenom za ubistvo Milića-Minje Šakovića (35), visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", sudi u odsustvu u Višem sudu u Podgorici. U Višem sudu u Podgorici ovaj predlog predložen je 15. marta na kontroli optužnice za ubistvo Šakovića.

Ubistvo "škaljarca" dogodilo se 17. juna 2022. naočigled brojnih gostiju restorana i prolaznika.

Prema optužnici koja je podignuta u julu prošle godine, odbegli Beograđanin je direktni izvršilac ubistva, dok je Kragujevčanin Duško Tanasković (30) bio njegov saučesnik.