19.06.2024.

08:02

Foto: Društvene mreže

Hronika

Osumnjičeni za ubistvo male Danke danas ponovo u tužilaštvu! Srđan Janković mora da pojasni izjave koje je dao

Podsetimo, on je svoju izjavu dao 4.juna kada je kazao da je nevin, a do tada se branio ćutanjem.

- Jankovića je tužilaštvo pozvalo na ponovo bude saslušan jer u njegovim izjavama ima nekih nejasnoća. Naime, tužilac je detaljno analizirala njegove izjave i naišla na neke protivrečnosti i nejasnoće. Sada je pozvan da pred tužilaštvom to razjasni – kažu nadležni.

Inače, od 4. aprila kada je uhapšen Janković se branio ćutanjem i više puta je ponovio da će progovoriti pred tužilaštvom kada za to dođe vreme. 

Iako se očekivalo da će, kada je rekao da će odgovarati na pitanja tužioca, otkriti gde se nalazi telo ubijene devojčice, Janković je sve iznenadio sramnom odbranom u kojoj je sve negirao tvrdeći da Danku nikada nije ni video. 

Informer

Podsetimo njegov kolega iz JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević koji je takođe osumnjičen za ovaj zločin u tužilaštvu je detaljno ispričao šta se desilo 26.  marta. Dragijević je ispričao kako su oni službenim vozilom oborili dete, a onda je on dete i ubio, a telo bacio na Starobanjsku deponiju, ali je dva dana kasnije, po njegovom priznanju, on sa svojim ocem Radoslavom i bratom Daliborom telo prebacio na drugu lokaciju, ali odbija da kaže gde.

Nakon toga, izjave su dali svedoci, a Janković je na svoj zahtev prisustvovao svim izjavama tako da zna ko je šta rekao. Na prisustvo je imao zakonsko pravo.

Janković je sačekao i da se završe DNK analize službenog automobila koje su pokazale da nema tragova DNK malene Danke. Upravo zbog ovoga on je, prema analizama advokata, izjavu da je nevin dao u pravom trenutku.