19.06.2024.

09:44

Foto: printscreen

Hronika

Počinje suđenje za mafijašku likvidaciju u Rušnju: Namamili Eskobara kupovinom automobila pa ga izrešetali (FOTO)

Za ovaj zločin kao direktni izvršioci su optuženi Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (26) iz Kraljeva, dok su kao saučesnici označeni Marko Pjanović (28), vođa navijača Partizana iz Brčkog, i njegova devojka Azra Šabanović (22) koji su uhapšeni u Bosni.

Suđenje za ubistvo Eskobara biće javno, a optuženi će danas imati mogućnost da iznesu detaljnu odbranu!

Radošević je, podsetimo likvidiran 9. marta prošle godine kada su ga pripadnici kriminalne grupe namamili u kafić koji se nalazi na pumpi, s tim da je Radošević imao navodno dogovor sa mušterijom koja je trebala od njega da kupi luksuzni automobil, ali umesto zainteresovanog kupca u lokal su došli Stefan Zlatanović i Luka Vučetić, koji su ga izrešetali i potom pobegli sa lica mesta.

- Kobnog dana egzekutori su na mesto zločina došli kolima. Ubrzanim hodom maskirani i sa pištoljem u ruci upali su u lokal, prišli stolu gde je sedeo Radošević i ispalili kišu metaka u njega. Žrtva je pokušala da pobegne, ali nije uspeo, a Stefan Zlatanović prišao mu je i overio ga hicem u glavu. Ubice su, kako se vidi na nadzornim kamerama, trčeći pobegli ka "golfu 4" karavan i odvezli se. Za to vreme Ranko Eskobar je iskrvario, a gosti koji su u tom trenutku bili u lokalu sus e razbežali - ranije je rekao naš izvor.

Zlatanović i Vučetić su nakon izvršene likvidacije zapalili automobil na Petlovom brdu, a zatim su se skrivali u štek-stanu, da bi ih tu posle nekoliko dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i uhapsili.

Informer

Istragom je utvrđeno da je postojao detaljan plan likvidacije Eskobara, a Pjanović i njegova devojka imali su ključne uloge u teškom ubistvu, te su egzekutorima obezbedili i automobil koji su koristili u likvidaciji.

- Marko Pjanović je u jednoj rent-a-kar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil "Fiat tip 500", da bi potom 27. februara 2023. kontaktirao Radoševića radi kupovine njegovog automobila "golf 8". Sledećeg dana oni su se preko SMS poruka dogovorali da se nađu na pumpi u Rušnju, gde je vođa navijača došao iznajmljenim kolima kako bi video taj "golf 8" - navodi sagovornik i dodaje da je Pjanović kontaktirao Radoševića devet dana kasnije gde mu je ugovorio sastanak na pumpi, iako se on već tada nalazio u BiH.

Informer

Kako se sumnja, Azra Šabanović je 4. marta sa svojim dečkom Pjanovićem ukrala "golf 4" sa jednog parkinga u Kraljevu i dovezla ga u Beograd, dok se Pjanović dovezao iznajmljenim "fiat 500". Inače, ukradeni "golf " ubice su koristile u zločinu. Par se potom vratio u BiH, da bi nekoliko dana posle zločina i njima bile stavljene lisice na ruke, i to dok su planirali bekstvo.

Naime, Azra je uhapšena u studentskom domu gde je pokušala da dojavi dečku da će i on biti uhapšen.

- Marko Pjanović je detaljno inspektorima ispričao ko je naručilac ubistva Ranka Radoševića, kao i celu logistiku i planiranje zločina i bekstva egzekutora. Njegova molba bila je da ga ne izruče Srbije, ali su i Azra Šabanović i on izručeni Srbiji - navodi izvor.