19.06.2024.

12:40

Foto: Foto: V.J.

Hronika

Saslušan osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić! Srđan Janković kaže da dete nikad nije video, a evo zbog čega je stao na deponiji (VIDEO)

Predstavnicima medija obratio se Živadin Bogdanović advokat, koji  je ponovio da je Janković pred tužiocem govorio o detaljima nestanka dvogodišnje devojčice čije telo još uvek nije pronađeno. 

- Danas je pred tužiocem na njen zahtev saslušan Srđan Janković. Nikakvih kardinalnih stvari nije iznosio sem pojašnjenja nekih stvari koje je prethodno rekao pre 15 dana- naveo je advokat Bogdanović.

Na pitanje kako se ponašao Janković prilikom davanja iskaza, advokat Bogdanović  nije imao dilemu. 

- Ponašao se normalno, čovek je izneo svoju odbranu. Odgovarao je normalno na pitanja. Ovaj slučaj se neće rešiti narednih nekoliko meseci. Tužilaštvo planira saslušanje još nekih svedoka, mislim do  kraja septembra se sigurno neće završiti-rekao je advokat Bogdanović istićući da zakonski okvir do kada Janković može da bude u pritvoru ističe 4. oktora.

Na deponiju stao da bi telefonirao, Danku nije video?!

Janković je ostao pri svom prvom iskazu datom početkom juna meseca, odnosno da je kobnog dana bio u Banjskom polju u okolini Bora, da ostaje pri iskazu da nije video Danku Ilić i da je nije udario službenim automobilom.

Detaljnije je objašnjavao kretanje kobnog dana, tačnije sve ono što je tužiocu bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

On je pojasnio tok kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio da je razlog zadržavanja pored deponije na Starobanjskom putu taj što je morao da obavi telefonski razgovor , a da Danku nikad nije ni video?!