19.06.2024.

17:17

Foto: foto: N. S.

Hronika

Majka gimnazijalke pretila svima u školi! Tužilaštvo traži pritvor zbog proganjanja

Tužilaštvo je predložilo potom da joj sud odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke i opasnosti da bi u kratkom periodu mogla da ponovi krivično delo.

Podsetimo, N. Ž. je uhapšena u ponedeljak zbog sumnje da je upućivala pretnje i u više navrata slala mejlove uznemirujuće sadržine direktoru, psihologu i dvoma profesora Gimnazije koju pohađa njena ćerka. Takođe je i tužila školu zbog zlostavljanja njenog deteta, ali je ta tužba odbačena.

Školski odbor Gimnazije je ranije saopštio da su roditelji učenice u proteklom periodu podnosili prijave protiv gotovo svih profesora koji predaju njihovoj kćerki.

Isto tako prijavljivali su i psihološko-pedagošku službu, sekretara, direktora škole, članove Školskog odbora i Saveta roditelja škole, da nad njihovom punoletnom kćerkom i nad roditeljima svi vrše nasilje, zlostavljanje, zanemarivanje i diskriminaciju:

"Svi nadležni organi škole su bez odlaganja reagovali i postupali povodom svake prijave roditelja i ocenili su da su prijave neosnovane. Po prijavama roditelja vršeno je više vanrednih inspekcijskih nadzora i vanredni stručno-pedagoški nadzor nad postupanjem organa škole i zaposlenih u školi. Postupalo je i Više i Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu i Šapcu te je utvrđeno da su nadležni organi i zaposleni u Gimnaziji i škola u celini u svemu postupali u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima."

Naveli su i da su upozorili roditelje da je nedopustvo uporno javno obraćanje zaposlenima u školi na način da se time značajno ugrožavaju spokojstvo zaposlenih, grubim vređanjem i zlostavljanjem, emotivnim, psihičkim i digitalnim nasiljem i diskriminacijom...