19.06.2024.

23:39

Foto: Masha Bandjur

Hronika

Pokušaj ubistva u Majdanpeku: Drvenom motkom pokušao da ubije kolegu

On je iz Majdanpeka prebačen u bolnicu u Boru gde je pod danonoćnim lekarskim nadzorom.

Osumnjičeni T.L. je večeras pred Višim javnim tužilaštvom u Negotinu sve priznao I ispričao kako se sve desilo. Najpre je kazao da se kaje, da ni sam ne zna zašto je to učinio. Ispričao je da su se njih dvojica slučajno našli u istoj prostoriji I da su bili sami. Inače, obojica godinama rade u Javnom stambenom preduzeću u Majdanpeku.

- Mi smo počeli neobavezan razgovor, a onda smo počeli rečima da se hoškamo nešto skroz nebitno oko posla. To je preraslo u ozbiljno vređanje. Pobesneo sam, spazio drvenu motku u prostoriji, dohvatio je I udario ga u glavu. Kada je jauknuo I kada je počela krv da juri, tek onda sam shvatio kakvu sam glupost uradio – ispričao je osumnjičeni pred tužilaštvom u Negotinu.

Osumnjičeni napadač je rekao kako je odmah prišao ranjenom prijatelju pokušavajući da mu pomogne, ali ga je ovaj odbio. Ispričao je I kako je hteo da ga odveze u bolnicu, kako je hteo da telefonom pozove hitnu pomoć.

- Mašio sam se telefona ali je u tom momentu u prostoriju ušao treći kolega I on je pozvao bolnicu. Stvarno se kajem, mi smo godinama odlični prijatelji, ne mogu sebi da oprostim – izjavio je ovaj napadač.

Tužilaštvo mu je odredilo pritvor do 30 dana jer bi, između ostalog, mogao da utiče na kolege, odnosno svedoke koji će ispričati tužilaštvu šta znaju.

- Mi u firmi stvarno ne možemo doći sebi zbog ovog slučaja. Pa njih dvojica su bili ekstra prijatelji, pomagali se, družili. Kada je nedavno povređeni N.T. imao smrtni slučaj u porodici, prvi mu se našao upravo uhapšeni kolega – kažu zaposleni u ovom preduzeću.

Osumnjičeni čovek do sada nije imao ni prekršajne ni krivične prijave zbog nasilja. Odmah nakon hapšenja, njemu je urađena analiza krvi koja je pokazala da nije bio ni pod dejstvom bilo kog narkotika ni pod dejstvom alkohola.

Ovo delo je za sada okarakterisano kao pokušaj ubistva, ali može biti I kao nanošenje teške telesne povrede, što zavisi od budućeg zdravstvenog stanja povređenog kao I od onoga što svedoci budu ispričali pred tužilaštvom.

Tužilaštvo neosporno ima materijalne dokaze u koje spadaju papirnate maramice kojima je brisana krv glave I motka kojom je T.L. udario svog prijatelja.