21.06.2024.

08:23

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

Hronika

Kažite gde je Danka ako ima nešto ljudsko u vama! Očajni otac Miloš uputio apel osumnjičenim ubicama

Očajni otac posle skoro tri meeseca od nestanka svoje ćerke i poslednjeg saslušanja osumnjičenog Srđana Jankovića, uputio je njemu i prvoosumnjičenom Dejanu Dragijeviću da otkriju gde je telo njegove ćerke. 

- Moram da čekam da sve izađe na videlo i da ova dvojica budu muškarci i da sve lepo kažu ako ima nešto ljudsko u njima - kazao je očajni Miloš.  

Srđan Janković je u sredu ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru dge je objasnio da se pored Starobanjske deponije, gdje je kako je Dragijević ispričao prvobitno bilo bačeno Dankino telo, zaustavio kako bi telefonirao. 

Informer

Podsetimo osumnjičeni Janković i Dragijević uhapšeni su 4. aprila i u policiji su ispričali šta se desilo kobnog dana i kako su prvo službenim vozilom, kojim je upravljao Janković, oborili dete, a onda ga je Dragijević po sopstvenom prizanju zadavio i telo bacio na deponiju. 

Ipak Dragijević je rekao i da je dva dana kasnije telo sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom telo premestio, ali odbio je da kaže gde. 

Dragijević je istu priču ponovio i u tužilaštvu, ali se Janković prvo branio ćutanjem, a onda je posle dva meseca pristao da odgovara na pitanja tužioca i tada je tvrdio da Danku nikada nije ni video. 

Informer

Kako je prilikom davanja tog iskaza dao i kontradiktorne informacije, tužilaštvo je pre dva dana ponovilo saslušanje, ali je Janković ostao pri svom iskazu da nije video Danku, a da se kod deponije zaustavio kako bi telefonirao. 

Istražitelji su sada naložili veštačenje njegvog telefona, a biće saslušano još nekoliko svedoka koji bi mogli da daju informacije koje bi pomogle da se utvrdi šta se desilo kobnog 26. marta u Banjskom Polju.