21.06.2024.

11:27

Foto: printscreen

Hronika

"Kavčanin" uslovio opraštanje duga! Ukoliko likvidiraš boksera, zaboravljam 10.000 evra?

Pa da podsetimo, egzekutori su juče na drvetu u neposrednoj blizini blindiranog automobila koji je u vlasništvu "škaljaraca" postavili bombu velike razorne moći. Počinioci ubistva sačekali su da Roganović izađe iz teretanu koja se nalazi u cetinjskom sportskom centru, a kada je meta izašla bomba je aktivirana. Od siline detonacije, Roganović i njegov prijatelj, "škaljarac" Petar Kaluđerović (20) su preminulu, dok su njihova dve prijatelja - Tasa Jovanović i Mihajlo Borozan teško povređeni. Nažalost, u detonaciji tom prilikom povređena je i starija slučajna prolaznica.

- Crnogorski istražitelji sumnjaju da je Roganović godinama na meti "kavčana", a on je to i sam znao, pa se trudio da se zaštiti. Vozio je blindirani automobil, kretao se samo na mestima gde poznaje ljude i uvek je bio u društvu svojih "škaljaraca" - navode izvori i dodaju:

- Roganović je postao meta još od onog trenutka kada je Goran Radoman kog je bio telohranitelj ubijen. Pa da podsetimo, rat klanova iz Kotora počeo je u decembru 2014. kada je vredan tovar kokaina nestao u stanu u Valensiji, a koji je čuvao Radoman.

Informer

U crnogorskom Višem sudu 2020. godine sudilo se za pokušaj ubistva Dragana Roganovića "kavčaninu" Nikoli Drecuni, koji je 2017. godine pokušao da likvidira Roganovića na Cetinju. Kako je tada rekao na sudu, njegov saučesnik bio je pokojni Nikola Ćupić koji je takođe, poginuo je podmetnutoj eksploziji 2019. Drecun je tada pred govornicom rekao da ga je upravo pokojni Ćupić ucenio da izvrši likvidaciju Roganovića.

- Drecun je do detalja ispričao da je od pokojnog Ćupića uzimao veće sume novca na kamatu i da mu je sredinom 2017. godine dug bio više od 10.000 evra, te i da se kamata stalno povećavala pa je došao u situaciju da nikako nije mogao da vraća novac. Tada, kako je kazao, Ćupić mu je ponudio da za njegov račun ubije Dragana Roganovića, a u zamenu da mu oprosti novčani dug. Ovim je, kako smatra, bio ucenjen - pisala je ranije Pobjeda.

- Dva meseca je pratio Roganovića, a imao je i dodatni motiv da ubije "škaljarca" pored duga kog bi se rešio, a to je da ga je Roganović navodno više puta zlostavljao i tukao.

Inače, kako Vijesti navode poruka je glasila: "Oprostiću ti dug ako ubiješ Roganovića!" To je samo jedna od poruka razmenjenih preko nekada zaštićene Skaj aplikacije, a u kojoj se tražila glava juče ubijenog boksera sa Cetinja Dragana Roganovića.

Informer

Pista pričao o ranjavanju boksera

Ubijeni Dragan Roganović (36) u bezbednosnim krugovima označavan je kao najbliži saradnik cetinjskog škaljarca Vladana Radomana. Taj nekada profesionalni bokser, ranjen je u decembru 2017. godine na Cetinju.

O njegovom ranjavanju dve godine posle toga sve je ispričao zaštićeni svedok Specijalnog državnog tužilaštva, Bajram Pista.

Krajem 2019. godine on je pred specijalnom tužiteljkom Natašom Bošković tvrdio da su mu članovi "kavačkog klana" u spuškom zatvoru ispričali za koja ubistva, pokušaje i podmetanje eksploziva su odgovorni, ali i da su planirali ubistvo Cetinjanina Ivana Vukotića, Beograđanke Biljane Mančić, neuspešno organizovali bekstvo Maria Miloševića iz kosovskog zatvora, zapalili vikendicu Ranka Radulovića, ubili čovjka u zatvoru, ranili Dragana Roganovića, da imaju podršku porodice Roganović (Duška).

Informer

Njegov prijatelj koji je juče na licu mesta stradao, Petar Kaluđerović (20) i ranjeni Mihajlo Borozan (29) hapšeni su početkom april zbog sumnje da su izvršili krivična dela - nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Nakon mesec proveden iza rešetaka, sud im je ukinuo pritvor.

Taso Jovanović (46) nekoliko puta bio je akter vatrenih obračuna u prestonici - 2013. godine bio je meta, godinu kasnije zapaljen mu je automobil, a 2015. godine on je ispalio hice u sugrađanina N. P.