22.06.2024.

08:47

Foto: Ustupljena fotografija

Hronika

"Umesto da je spremam za maturu ja ćerku srpemam za sahranu": Potresne reči majke devojčice koja se udavila u Drini

- Ušla je u vodu i samo je nestala, nikoga nije bilo tu da joj pomogne. Dok je tetka prišla, njoj su se iz vode videle samo ruke. Zvala je "Upomoć, pomozite!", nakon čega je nestala. Sve se dogodilo u sekundi - priča majka nesrećne devojčice.

Informer

Kako kaže, njena ćerka imala je mnogo snova i želja.

- Pričala je kako će kad još malo poraste da se završi školu, da se uda, a ništa nije dočekala. Nismo dobro, ne možemo da prihvatimo da je nema - kaže nutešna majka. 

Podsetimo, devojčica je završila osmi razred, a u sredu je polagala malu maturu iz srpskog u školi nakon čega je otišla sa tetkom na kupanje do Drine.

- Ona se sa majkom doselila iz Pančeva u Prnjavor kada joj se majka preudala. Čini mi se da nisu u nekom kontaktu sa ocem devojčice, ali su zaista divni ljudi. Oni su dobri i pošteni ljudi - navodi komšija neutešne porodice.

Utapanje se dogodilo na području Adamovače, kako meštani zovu ovaj potez za reku Drinu, u Prnjavoru.

Nesrećna devojčica, kako saznajemo, živela je u blizini, a kobnog dana tetka je povela na Drinu da se malo okupaju na vrelom danu.

Kako pričaju meštani ovaj deo reke pun je virova nastalih od eksploatacije šljunka i skoro da nema leta da ne odnese neku žrtvu.

- Drina je potpuno uništena, puna je virova od kopanja šljunka. Opasna je i za iskusne plivače za nekog ko ne zna da pliva. Uništili su nam reku sada se naša deca dave u njoj - priča jedan od meštana potresen nesrećom.

Telo nesrećne devojčice pronađeno je u četvrtak oko 14 sati na sprudu u Drini na Salašu Crnobrskom, kod Bogatića.