22.06.2024.

10:24

Foto: Tanjug printskrin

Hronika

Bivši specijalac satima saslušavan zbog mafijaške likvidacije na Cetinju! Bomba aktivirana kada su "škaljarci" izašli iz blinde

Kako prenose crnogorski mediji među onima koji su saslušani je i bivši vojni specijalac koji je označen kao pripadnik "kavačkog klana" i koji je u prošlosti u više navrata hapšen zbog teških krivičnih dela.

U dosadašnjoj istrazi osim saslušanja poznatih pripadnika zaraćenih klanova, policija pregleda i snimke sa nadzornih kamera u blizini mesta likvidacije kod Sportskog centra na Cetinju, jer se pretpostavlja da je na nekoj od njih zabeležan i trenutak kada je ubica postavio bombu na drvetu. 

Informer

Podsetimo mafijaška likvidacija izvedena je pomoću eksplozivne naprave postvaljenoj na drvetu, koja je najverovatnije aktivirana na daljinu u trentuku kada su četvorica pripadnika "škaljarskog klana" izašli iz blindiranog " mercedesa" i krenuli ka obližnjoj teretani.

U eksploziji su ubijeni Dragan Roganović (36) i Petar Kaluđerović (20), a teško su povređeni Taso Jovanović (46) i Mihajlo Borozan (29), dok su geleri eško povredili i slučjanu prolaznicu (66).

Informer

Nekada jedinstvena banda iz Kotora razišla se nakon nestanka tovara kokaina u Valensiji 2014. godine i od tada su "kavački" i "škaljarski" klan u ratu do istrebljena u kojem je do sada ubijeno više od 60 osoba, a bilo je i nevinih žrtava, ali i članova porodica. Takođe, mnogim likvidacijama prisustvovale su supruge, ali i deca glavnih meta.

Prva žrtva u ratu zloglasnih crnogroskih klanova je Goran Radoman sa cetinja koji je 2015. godine izrešetan u garaži zragde na Novom Beogradu. Interesantno je da je sada ubijeni Dragan Roganović jedno vreme bio Radomanov telohranitelj.