22.06.2024.

12:41

Foto: D. K.

Hronika

Niška policija sugrađanima priredila spektakl

Da bi manifestaciju učinili zanimljivijom u Tvrđavu su stigli i glumci niškog Pozorišta lutaka, a svojim prisustvom događaj su podržali i niški Crveni Krst, Dom zdravlja i Školska uprava.

Informer

 

Policija je u Tvrđavu dovezla veći broj patrolnih, bornih vozila i motocikala koja su privukla veliku pažnju malih posetilaca. Na zadovoljstvo dece, kroz Tvrđavu su odjekivali zvuci policijskih sirena a mališani su sa zadovoljstvom prihvatali ponudu policajaca da uđu u vozila ili sednu na njihove motocikle. Posebno su im zanimljivi bili pripadnici Žandarmerije, naročito oni sa maskama na licu koje građani prepoznaju kao učesnike najrizičnijih policijskih akcija.

Informer

 

Policajci su deci delili balone i stavljali ih na ziplajn što su deca dočekivala radosnim uzvicima. Kroz Tvrđavu su se šetali glumci iz Lutkarskog pozorišta obučeni kao likovi iz omiljene dečje serije "Patrolne šape". Takođe, tokom manifestacije građani su imali priliku da vide sredstva koja policija koristi u svom radu a posebno im je bio zanimljiv forenzički tim koji koristi najnovija naučna dostignuća u rešavanju krivičnih dela.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana MUP -a biće održana sutra u Beogradu. Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu kada su srpski žandarmi imali presudnu ulogu u sukobima kod Čukur česme  tokom rata za oslobođenje od Turaka.