25.06.2024.

10:58

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Hronika

Osvestio se kad je video krv! Osumnjičeni za pokušaj ubistva drvenom motkom pušten iz pritvora uz jedan uslov!

To se dogodilo 18. juna oko 8,20 sati, a nakon hapšenja, Više javno tužilaštvo u Negotinu okarakterisalo je delo kao pokušaj ubistva i odredilo zadržavanje osumnjičenom do 30 dana.

Međutim, on je iz pritvora pušten nakon sedam dana, ali uz jedan uslov.

- Osumnjičenom T.L. je određena mera zabrane prilaska oštećenom N.T. Razlog je da ne bi uticao na iskaz povređenog prijatelja koji treba da da pred tužilaštvom ovih dana, obzirom da je pušten iz bolnice.

Osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode nakon što su saslušani svedoci koji su potvrdili njegovu priču. Naime, uhapšeni T.L. je pred tužilaštvom kazao da se kaje, da je jednom udario prijatelja i čim je video krv kako šiklja iz njegove glave, pritekao je u pomoć.

Jedan od svedoka je potvrdio i da je osumnjičeni hteo da vozi povređenog prijatelja u bolnicu, i da se mašio mobilnog da bi pozvao hitnu pomoć - saznajemo iz tužilaštva.

Inače, tog dana su obojica došli na radno mesto i bili sami u jednoj od prostorija firme. Posvađali su se oko posla, pale su grube reči, osumnjičeni je spazio drvenu motku, dohvatio je i jednim udarcem u glavu naneo frakturu lobanje svom kolegi. Ali, kada je video krv, shvatio je šta je uradio i pokušao da pomogne.

Prema rečima tužioca, nakon saslušanja svedoka i sakupljenih dokaznih radnji, možda će ovo delo biti preinačeno iz ’pokušaj ubistva’ u krivično delo ’nanošenje teških telesnih povreda’.