26.06.2024.

08:55

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Nova taktika osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić?! Dejan Dragijević traži da ponovo bude saslušan u tužilaštvu

Danka Ilić je nestala pre tačno tri meseca u Banjskom Polju, a 4. aprila su uhapšena dvojica radnika borskog "Vodovoda" koji su osumnjičeni da su je tog kobnog 26. marta prvo udarili službenim automobilom, a onda ubili i njeno telo bacili. 

Nakon hapšenja Dragijević je i u policiji i u tužilaštvu priznao zločin i detaljno ispričao šta su on i kolega uradili, a onda je dodao da je telo prvo bačeno na Starobanjsku deponiju, da bi on dva dana kasnije sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom telo prebacio na drugu lokaciju, ali odbija da kaže gde. 

Za to vreme Janković je u policiji priznao da je udario dete, ali se u tužilaštvu branio ćutanjem da bi dva meseca nakon hapšenja tražio da bude sasalušan i tada je izneo sramnu odbranu i tvrdio da nikada nije ni video devojčicu.

Sada je navodno i Dragijević preko advokata kontaktirao sa tužilaštvom i traži da ponovo bude saslušan. 

Da li će Dragijević ispričati gde je telo male Danke koje još uvek nije nađeno ili će kao i njegov kolega sve negirati i svestan da nisu pronađeno fizički dokazi tvrditi kao i Janković da nije ni video devojčicu ostaje da se vidi. 

Inače tokom dosadašnje istrage Više tužilaštvo u Zaječaru saslušalo je 17 svedoka, a predviđeno je da naredne nedelje budu saslušana još tri, koji bi svojim iskazima mogli da otkriju šta se i kako tačno desilo tog 26. marta u Banjskom Polju kada je mala Danka nestala.