26.06.2024.

12:03

Foto: V.B.

Hronika

Odloženo suđenje za ubistvo Stefana (26) u noćnom klubu u Nišu! Izostali veštaci i članica sudskog veća

Na optuženičkoj klupi u Višem sudu su i Milan C. i njegov drug Andrej M. koji se terete za nasilničko ponašanje jer su učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen što je prethodilo ubistvu Stefanovića.

Predsednica sudskog veća Aleksandra Mojašević nastavak glavnog pretresa zakazala je za 24. jul.

Više javno tužilaštvo tereti Petrovića za teško ubistvo počinjeno pod dejstvom kokaina i alkohola, a u stanju znatno smanjene uračunljivosti. Za to krivično delo propisana kazna zatvora od deset godina do doživotne robije.

Prema navodima optužnice pokojni Stefan i njegovi prijatelji, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, a kada su se vratili u kafić i stali ponovo za šank, ovaj je došao do njih i potegao nož. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre i operisan je.

Kako navodi Više javno tužilaštvo, Filip je delo počinio u stanju privremene duševne poremećenosti usled dejstva kokaina i alkohola te zbog uzbuđenja jakog intenziteta pod uticajem afekta straha i besa zbog čega je njegova mogućnost da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena.

Prilikom saslušanja u Višem sudu Petrović je izrazio žaljenje i rekao da nije imao nameru da bilo koga ubije, dok su Andrija i Milan potvrdili da su „nekoliko puta“ udarili Filipa uz objašnje da su to učinili jer im je upućivao ružne reči i psovao „majku seljačku“.

Stefan Stefanović je bio zaposlen u službi obezbeđenja niškog Univerzitetskog kliničkog centra a njegove kolege kažu da je bio dobar mladić te da su svi bili iznenađeni kada su saznali da je ubijen u tuči.