26.06.2024.

14:08

Foto: V.Jovic/Društvene mreže/Privatna arhiva

Hronika

"Sve će poreći, da sebe liši odgovornosti": Advokat Ječmenica otkrio šta možemo da očekujemo od svedočenja Dragijevića

Njegova pravna zastupnica Vanja Živković iz Bora podnela je Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru zvaničan zahtev za njegovo ponovno saslušanje.

Za sada se ne zna kada će tužilaštvo zakazati njegov dolazak i davanje izjave, ali se očekuje da će to biti tek nakon saslušanja još tri svedoka. Inače, saslušanje tih svedoka zakazano je za 5.07. 

Informer

Podsetimo, Dragijević je davao izjavu u policijskoj stanici gde je prema prvim informacijama priznao delo, ubistva male Danke Ilić kao i da su je on i njegov kolega Srđan Janković udarili kolima u Banjskom polju, nakon čega je opn dete golim rukama lišio života. 

Od te izjave, Dragijević se više nije izjašnjavao, dok je njegov kolega Srđan Janković ponovo izašao pred sud gde je negirao zločin, ali i istakao da Danku Ilić (2) nikada nije ni video. Čudno je da je nakon njegovog negiranja dela, i Dragijević tražio da se ponovo izjasni o svemu. 

Bojan Ječmenica advokat za Informer.rs oglasio se i izneo svoje mišljenje na ovu temu, i istakao šta je moguć scenario Dragijevićeve izjave.

Informer

- Znate kako, ja sam ubeđen da će on sve da negira! On će sada dati iskaz kako neme veze s tim, jer je verovatno saznao šta je ovaj drugi rekao, i time će se i on voditi. Ne verujem da će sada davati neke detalje ili informacije, sem toga da porekne sve. On će sebe pokušati da liši svake odgovornosti - istakao je Ječmenica. 

Podsetimo, Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine. Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, obojica radnici JKP “Vodovod” Bor, koji su u pritvoru.