26.06.2024.

14:49

Foto: Foto: Društvene mreže

Hronika

Oglasio se otac Danke Ilić i poručio Dragijeviću: "Ako imaš malo ljudskosti..."

Radnici "Vodovoda", Dejan Dragijević i Srđan Janković, nalaze se u pritvoru, a Janković je nedavno negirao zločin koji mu se stvalja na teret, dok je Dragijević prvo priznao zločin i do detalja opisao da je tokom radnog zadatka zadavio devojčicu.

U ovom slučaju, preneli su mediji, pojavili su se novi svedoci, a stručnjaci otkrivaju da li bi to moglo da znači i razrešavanje slučaja.

Informer

A za medije se oglasio i otac devojčice Danke Ilić, Miloš Ilić, koji je prokomentarisao ovu situaciju:

- Pročitao sam jutros da je jedan od njih tražio da ponovo da izjavu. Oni da nisu krivi rekli bi odmah, a ne bi čekali tri meseca, ako imaju nešto u sebi ljudskog neka kažu, uostalom advokat ga uči šta treba da radi. Nadam se da će sve izaći na videlo vrlo brzo! - rekao je Miloš Ilić za Republiku.

Ilić je naglasio i da nema nikakvih novih saznanja o istrazi i da nisu došli do novih informacija još uvek.

Zakonski okvir za podizanje optužnice je 6 meseci, a, podsećanja radi, od nestanka male Danke prošla su puna 3 meseca. 

Da podsetimo, Danka Ilić je nestala u Banjskom polju kod Bora pre tačno tri meseca, 26. marta, desetak dana kasnije uhapšeni su Dejan Dragijević iz sela Zlot i Srđan Janković iz sela Luka pod sumnjom da su istog dana kada je nestala, njih dvojica usmrtili Danku Ilić, a potom sakrili njeno telo koje još uvek nije pronađeno.