27.06.2024.

14:52

Foto: printscreen facebook

Hronika

Volonter negirao da je kriv za smrt kučića u azilu: Zbog dugova prodavao hranu za pse

Da podsetimo, da su psi uginuli saznalo se početkom juna, kada je predsednica tog udruženja B. S. iz Velikog Gradišta prijavila policiji da je u impovizovanom prihvatilištu uginulo 120 pasa, a da ima i nekoliko životinja koje su u teškom stanju. Nakon prijave policije, a u saradnji sa nadlem tužilaštvom došlo se do informacija da vlasica azila B. S. od aprila nije posećivala prihvatilišta, i da je zapravo volonter brinuo o psima.

- Saša Dragucanović je nakon toga uhapšen, a na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu negirao je krivicu tvrdeći da je brinuo o psima, da ih je redovno obilazio, hranio i donosio im vode - navodi naš dobro obavešten izvor i dodaje:

- Osumnjičeni se branio da je uradio sve po dogovoru i da je brinuo o životinjama dok vlasnica prihvatilišta za pse nije bila prisutna. Tokom dosadašnje istrage saslušano je nekoliko svedoka, među kojima i vlasnica prihvatilišta za pomoć psima B. S.

Kako dalje navodi naš izvor, u improvizovanom azilu bilo je hrane za pse.

- Utvrđeno je da su psi umrli od gladi i žeđi, iako je u azilu bilo obezbeđene hrane - navodi naš dobro obavešten izvor i dodaje:

Naš sagovornik navodi, da je osumnjičenom ukinut pritvor i da se brani sa slobode. Pored istrage koja se vodi protiv osumnjičenog volontera, paralelno se vodi i finansijska istraga vezana za vlasnicu prihvatilišta B. S. iz Velikog Gradišta.

- Prihvatilište za pomoć psima osnovano je 2013. godine, a tokom dalje istrage proveravaju se i finansije tog uduženja, kao i da li je bilo nekih malverzacija vezanih za donacijama - navodi izvor.

Pa da podsetimo, kako smo ranije pisali, sumnja se da volonter nije danima dolazio u prihvatilište, da ih navodno, nije hranio, davao im vode... Dragucanoviću za ovo krivično delo preti i do tri godine zatvora. Nadležno tužilaštvo će u toku istrage podneti i prekršajnu prijavu protiv vlasnice prihvatilišta i to zbog propusta.