27.06.2024.

14:51

Foto: LJ.S.

Hronika

Dečak umalo da poginuo, a ne zna se ko je kriv! Ispituju se okolnosti pod kojima je na napuštenoj bini povređeno dete!

- Bina je bila obezbeđena, odnosno na ulazu u Tvrđavu bio je katanac, pa se postavlja pitanje i ko ga je skinuo. Sa slučajem su upoznati istražni organi i videćemo šta će istraga utvrditi - kazao je Antović.

Nezgoda se dogodila u utorak veče, oko 19 časova, kada je deo sa vrha metalne konstrukcije bine pao dečaku na nogu, zbog čega je on zadobio teške telesne povrede. Intervenisala je Hitna pomoć i dečaka su transportovali u prokupačku bolnicu, odakle je zbog povreda prebačen na Dečiju kliniku UKC Niš. Tamo je operisan i u stabilnom je stanju.

Informer

 

- Dovezen je iz sa prelomom kostiju levog stopala i povredama tetiva. Dečak je odmah hiruški saniran, odnosno operisano je stopalo i trenutno je stabilan- kazano je novinarima u UKC Niš.

U momentu kada se dečak povredio pored njega je bilo desetoro dece i nekoliko odraslih ljudi na Tvrđavi na Hisaru.

Povređeni dečak se popeo na jedan od metalnih stubova bine, pa sišao, a za njim je počeo da se spušta i taj metalni obruč težak 40 kilograma. Sreća što se on gotovo udaljio od stuba, kada je deo pao i povredio mu nogu.

Tvrđava je u nadležnosti Grada Prokuplja, a bina je montažno-demontažnog tipa. Ipak, veći deo nje, već tri godine je na tvrđavi i prema našim saznanjima, niko nije proveravao elemente na njoj.