27.06.2024.

21:35

Foto: printscreen

Hronika

Zvicerovi saradnici optuženi da su planirali ubistvo Jovana Vukotića! Na meti bio još jedan poznati "škaljarac"!

Njima se na teret stavlja krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Kako je saopšteno iz SDT-a, u izviđaju i istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi sumnja da su okrivljeni postali pripadnici kriminalne organizacije koju su, u Crnoj Gori i na teritoriji drugih država Evrope, u 2020. godini, organizovali Radoje Zvicer i Milan Vujović, a čiji članovi su postali: S.K, D.K, G.V, I.T, D.B, S.K, R.M, V.L, F.K, R.Ž, M.K, M.J, M.Č, V.V, D.R, S.J, G.S, B.B, B.P, S.D. i R.Ž. i druga nepoznata lica.

Informer

Kavački klan je hteo da ubije Vukotića u zatvoru Spuž

U SDT-u kažu da je, pored ostalog, cilj kriminalnog udruživanja bio ubistvo vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, za vreme njegovog boravka u pritvoru, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i Jovana Jovanovića u Kotoru, "iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, i na svirep i podmukao način".

- Prethodno je, protiv 23 identifikovana pripadnika kriminalne organizacije, Specijalno državno tužilaštvo, u januaru, julu i decembru prošle godine, pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici, podiglo tri optužnice, koje su potvrđene od strane suda i stupile su na pravnu snagu, a po kojima je potom određeno spajanje postupaka i vođenje jedinstvenog postupka, radi donošenja jedne presude - saopštio je portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić, a prenosi crnogorska Borba.me.