28.06.2024.

09:52

Foto: Shutterstock

Hronika

Nadrogiran i pijan "dodžom" ubio starca (74)! Apelacioni sud delimično uvažio žalbu bahatog vozača

Viši sud u Somboru u decembru prošle godine osudio je P.P. na jedinstvenu kaznu od tri i po godine zatvora za krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično dеlo uništеnjе i oštеćеnjе tuđе stvari.

Apelacioni sud je sada delimično prihvatio žalbu osuđenog. Njemu je ukinuo prvostеpеnu prеsudu u odnosu na uništenje i oštećenje tuđe stvari i vratio je na ponovno odlučivanje, dok je za izazivanje saobraćajane nesreće osuđen na 3 godine, a u tu kaznu mu je uračunato vreme koje je bio u pritvoru od 11. maja  do 1. septembra 2023. godine, kao i vreme provedeno na meri zabrana napuštanja stana od 1. septembra do presude, 26. decembra, kada mu je rešenjem Višeg suda u Somboru ta mera ukinuta.

Inače njemu je istom presudom izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri godine, nakon odslužene zatvorske kazne. 

Podsetimo, optuženi je na putu Apatin - Svilojevo izazvao saobraćajnu nesreću 10. maja prošle godine, upravljajući automobilom "dodž kaliber" neprilagođenom brzinom, pod dejstvom kokaina, kanabisa, amfetamina i benzodijazepina i sa 1,06 promila alkohola u organizmu.

On je, kako je utvrđeno prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u "golf" koji je vozio muškarac iz Kraljeva, koji je poginuo na mestu, dok je njegov saputnik iz Sonte (59) teško povređen.