28.06.2024.

11:10

Foto: Informer/privatna arhiva

Hronika

Roditelji žrtava iz Dubone ponovo ispred suda! "Nećemo dozvoliti da majka prenosi informacije sinu monstrumu i njegovom ocu"

- Još uvek sud u Smederevu nije poslao dopis za početak suđenja. Zašto? Pitamo, zašto? Stajaćemo ovde svakog petka u vreme posete da sprečimo da majka prenosi informacije sinu, monstrumu Urošu Blažiću i njegovom ocu i dok ne počne suđenje - rekao je Miša Todorović, otac ubijenog Dalibora  za Informer.

Informer

Podsetimo 23. maja u Višem sudu u Smedrevu trebalo je da se održi pripremno ročište za zločin u Malom Orašju i Duboni, ali ono nije održano jer u trentuku kada su stražari u sudnicu uveli masovnog ubicu Uroša Blažića, sa pancirom i lisicama vezanih ruku i nogu, besni roditelji i rođaci njegovih žrtava su nasrnuli i pokušali da ga linčuju. Veći incident sprečila je sudska straža i policija koja je brzo uspela da izvede ubicu i njegovog oca Radišu kojem se takođe sudi u ovom slučaju, a upravo zbog ovoga je zatraženo da se suđenje izmesti. 

Vrhovni sud doneo je odluku da se suđenje krvniku Urošu Blažiću, koji je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet, a ranio 12 osoba, iz bezbednosnih razloga iz Višeg suda u Smederevu premesti u Beograd, u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu.