28.06.2024.

14:46

Foto: Informer

Hronika

Steže se obruč oko Dankinih dželata! Ove tri osobe će svedočiti i reći šta su videle kobnog dana

Svedoci će biti ispitini u vezi sa istragom protiv Dejana i Srđana osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke, a meštani su Banjskog polja u kojoj je dete nestalo iz vidokruga majke će reći šta su videli tog 26. marta, ali i kasnije saznali o tom danu -  kaže izvor Republike blizak istrazi.

Iz VJT su nam rekli da su u pitanju tri nova lica.

Navedeni svedoci  do sada nisu ispitivani u istrazi. Ovo će biti njihov prvi izlazak pred tužioca - rečeno je za Republiku iz VJT. 

O navodnom saslušanju Dejana Dragijevića koje će biti zakazano na njegovu inicijativu da se izjasni nakon datog iskaza Srđana Jankovića istražni organi nisu želeli da govore detaljnije osim  što su kazali da ono još nije zakazano. 

Informer

Podsetimo, Dejan Dragijević i Srđan Janković se nalaze u pritvoru dok je Radoslav Rade Dragijević, otac osumnjičenog Dejana nedavno pušten da se brani sa slobode.

Dejanov mlađi brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja, a njihova majka Svetlana je iznenada umrla sredinom maja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage uhapsila Srđana J. i Dragana D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Informer

Telo devojčice još uvek nije pronađeno, a prvoosumnjičeni je u međuvremenu negirao da ima veze sa ubistvom, izjavivši da Danku nikada nije ni video.

u ovom slučaju ubistva devojčice osumnjičen je i otac Dejana D. zbog sumnje da pomogao svom sinu da premesti telo devojčice.