Autor: Informer.rs

30.06.2024.

09:48

Foto: Informer / printscreen

Hronika

PRVA META POMAHNITALOG TERORISTE! Obelodanjena rekonstrukcija kretanja vehabije iz Mladenovca!

- Ovaj teroristički akt je sasečen u početku... Zato i kažem da je naša policija, herojskim činom našeg pripadnika Miloša Jevremovića u startu sprečila dalje tok ovog terorističkog akta - rekao je Dačić novinarima, posle obilaska  u Urgentnom centru pripadnika Žandarmerije Jevremovića, koga je Žujović juče ranio samostrelom.

Naveo je da je rekonstrukcijom kretanja Žujovića, otkada je juče ujutru došao autobusom iz Mladenovca na autobusku stanicu u Beogradu, ukazano da prvo je išao do sinagoge, ali pošto je tamo bila policija, nastavio je dalje do izraelske ambasade.

Informer

 

- Država Srbija je pokazala da može da zaštiti, ne samo bezbednost zemlje već i diplomatska konzularna predstavništva koja se nalaze u našoj zemlji - poručio je Dačić.

Dodao je da su izvršeni pretresi na više desetina lokacija u Srbiji, da je istraga pokazala da je supruga Žujovića napustila zemlju dva dana pred terorističkog napada i otišla je u rodnu Crnu Goru, kao i da je prilikom pretresa kuće u Mladenovcu policija pronašla račun za samostrel koji je Žujović kupio u radnji u Zemunu.

Dačić je obišao povređenog pripadnika Žandarmerije u Urgentnom centru zajedno sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom, kome je zahvalio što je obišao ranjenog Jevremovića.