02.07.2024.

09:19

Foto: Informer

Hronika

Policajac uzgajao marihuanu! Otkrivena narko plantaža kod Berana

Kako je saopšteno iz Uprave policije, zasad marihuane pronađen je u selu Dragosava kod Berana.

- Ovom prilikom policijski službenici su na imanju u vlasništvu Ž.B. (49), službenika Uprave policije, pronašli zasad od 36 stabljika biljke zelene boje nalik na opojnu drogu marihuanu. Osim zasađenih stabljiki pronađeni su i predmeti za koje se sumnja da su korišćeni za uzgoj i zalivanje pronađenih biljaka. Pronađene stabljike i plastične posude sa vodom su izuzete sa lica mesta radi potrebnih veštačenja - saopšteno je iz policije.

Ž.B. je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Dodaje se da su policajci u Beranama izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi njihov kolega kao i njegovog putničkog vozila.

- Tom je prilikom pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane i saksije sa zasadima marihuane, a pretresom vozila pronađen je pištolj marke M57 kalibra 7,62 mm s okvirom od osam komada municije, u ilegalnom posedu - navodi se u saopštenju.

Uhapešnog policajca će teretiti i za krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i ekaplozivnih materija.