02.07.2024.

09:21

Foto: J.Rafailović

Hronika

Oglasio se Viši sud o slučaju teroriste sa Novog Beograda: Određen mu je pritvor

Pritvor je prema okrivljenom I.D. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku i to: jer postoje posebne okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
 
Okrivljenom I.D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Terorističko udruživanje iz člana 393a stav 1 u vezi člana 391 stav 1 tačke 1, 3 i 6 KZ, člana 391a  i člana 391b Krivičnog zakonika.
 
Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu  - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.