02.07.2024.

12:47

Foto: MUP Srbije

Hronika

Uhapšen banjalučki pedofil! Mamio decu preko društvenih mreža

- U okviru operativne akcije kodnog naziva "Laser“, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Jedinicom za visokotehnološki kriminalitet, Uprave kriminalističke policije, danas su lišili slobode lice V.B. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iskorištavanje dece za pornografiju - saopšteno je iz policije.

Navedeno lice se sumnjiči da je u prethodnom periodu sa maloletnim licem putem društvenih mreža komuniciralo na seksualno eksplicitan način, navodeći maloletno lice da se fotografiše i pošalje mu fotografije.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas je izvršen pretres kuće i pokretnih stvari koje koristi lice V.B. kojom prilikom su  pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, memorije za skladištenje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela.

U toku je kriminalistička obrada lica V.B., a sve mere i radnje u okviru akcije realizuju se pod nadzorom Okružog javnog tužilaštva Banjaluka.