03.07.2024.

09:22

Foto: Shutterstock/facebook

Hronika

Zaklao komšiju zbog 2.000 dinara: Podignuta optužnica za ubistvo u Čeneju

Denis se od hapšеnja 3. fеbruara, nalazi u pritvoru, a poslеdnji put mu je on produžеn do 21. jula.

Podsetimo Denis je uhapšen ubrzo nakon što je zločin otkriven, a istragom je utvrđeno da je on nožem ubio komšiju Dušimira P. kako bi ga opljačkao i iz kuće svoje žrtve nakon ubistva uzeo 2.000 dinara.

Nakon Denisovog hapšenja komšije iz Čeneja su ispričale da je on uvek početkom godine bio bez posla i da je od svih koje poznaje je pozajmljivao novac. 

- Nisu to velike sume, on traži da ima da popije i ide redom. Preko leta radi u luna-parku na ringišpilima i ostalim zanimacijama i tada ima platu, a ovako zimi ne zarađuje ništa - kazao nam je nakon zločina komšija i dodao:

Informer

Istragom je utvrđeno da je Denis izvršio ubistvo iz koristoljublja i da je na saslušanju priznao ubistvo, a kod njega su pronađene stvari koje je ukrao iz kuće svoje žrtve.

Podsetimo zločin je otkriven kada je Dužimirov sin I.P. prijavio je da je u kući pronašao oca u lokvi krvi.

Prema nezvaničnim informacijama Dušimirov sin je u policiji izjavio da je oko 22 časa kobne večeri došao kući i odmah otišao da spava i da je tada poslednji put video oca. 

- Kada je oko 4 sata ujutru sišao sa sprata zatekao je jeziv prizor, a prvo je pomislio da je otac pao i udario glavom o pod, što je i rekao policiji u pozivu. Tek kasnije, kada je došla policija, utvrđeno je da na telu postoje ubodne rane, zbog čega je u tom tretnuku i sin bio sumnjiv - kazao je izvor iz istrage. 

Iako je sin bio sumnjiv policija je istragom utvrdila da je nesrećnog Dušimira ubio Denis M. koji je upao u njegovu kuću izbo ga nožem i opljačkao.