03.07.2024.

10:14

Foto: Shuttetrstock

Hronika

Čudna odluka austrijskog suda: Bosanka pijana i drogirana nožem umalo ubila bivšeg, a osuđena na ovu kaznu

Ona je dobila samo tri godine, jer je osuđena za nanošenje teških povreda, i iz nepoznatog razloga joj se nije sudilo za pokušaj ubistva, a tada bi kazna bila najmanje 20 godina.

Tokom suđenja moglo se čuti da je tog dana ona bila sa prijateljicom u stanu kada je njen bivši partner došao.

Navodno su zajedno od 2010. godine, ali je njihova veza bila više nego turbulentna i često su raskidali. Ona je priznala da je tog dana pila alkohol i koristila narkotike, ali da nož nije njen.

- Nisam želela da ga ubijem. Samo sam želela da ga zastrašim, da ode jer sam želela svoj mir - rekla je ona na suđenju trvdeći da nož nije uopšte njen već nejnog bivšeg partnera. 

Žrtva je na suđenju izjavila da nož nije njegov i da je napadnut dok je pričao telefonom sa svojom majkom i da ga je ona ubola u grudi, ruku i posekla po uhu.

- Samo sam od‌jednom vidio da vadi nož iz mene - kazao je on i objasnio da je ranjen uspeo da pobegne iz stana u obližnji kafić i potraži pomoć. 

Inače iako je ova Bosanka, pre ove presude, u prošlosti čak šest puta osuđivana i utvrđeno je da je slala poruke: "Kunem se, izbošću ga, ubiću ga!", odlučeno je da joj se sudi za nanošenje povreda, a ne pokušaj ubistva.