04.07.2024.

09:19

Foto: Foto: RINA

Hronika

Zločin kod Arilja koji se pamti! Psihički oboleli Mileta drškom od sekire nasmrt pretukao majku i dve strine, pa se obesio

Kako je Informer izveštavao nakon zločina domaćinstvo Sarićevih nalazi se u istoimenom zaseoku, koji pripada selu Visoka, na oko 35 kilometara od Arilja. 

Podsetimo Mileta je ovim bezumnim činom najverovatnije hteo da zatre ceo zaseok, ali su mu se nadohvat ruke našle "samo" ove tri nesrećne starice. Da je kojim slučajem u blizini bilo još nekog, Mileta bi, verovatno, napravio veći masakr.

Kuće u kojima su živele nesrećne starice nalaze se u neposrednoj blizini domaćinstva Milete Sarića.

Meštanka iz Visokog, koja je dobro poznavala i ubicu i žrtve, ispričala nam je tada da se Mileta više puta lečio u užičkoj bolnici, na Odeljenju psihijatrije.

- Često je maltretirao roditelje, pravio im je pakao od života. Njegov otac umro je pre godinu dana, ali ni on nije mogao da obuzda sina. Mileta ih je sve u kući tukao, a najčešće držaljom od sekire - ispričala je poznanica Sarića i objasnila da je Mileta konzumirao i alkohol.

- Često je znao da se napije, a onda skroz poludi. Ne znam otkud takav čovek na slobodi. Valjda neko od lekara mora da odgovara što su pustili psihopatu napolje da ubija ljude - ogorčeno je ispričala meštanka nakon masakra. 

Da je Mileta bio nasilan potvrdio je tada i komšija koji je šest mrseci pre zločina prilikom jedne posete Sarićima video da im je u kući bilo sve polupano.

I iz bolnice u Užicu potvrdili su da se Mileta lečio od alkoholizma i mentalne ometenosti, ali i da nakon izlaska sa lečenja nije dolazio na kontrole, a Centar za socijalni rad nije reagovao na to.