04.07.2024.

10:34

Foto: Tanjug printskrin

Hronika

Gađan "zoljom" pa se surovo osvetio?! Pozadina mafijaške likvidacije na Cetinju

Drecun je 20. juna ove godine na Cetinju u blizini Sportskog centra podmetnuo bombu u kojoj su poginule dve, a  tri osobe ranjene potvrdio je za medije v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović. 

- Identifikovali smo i neporednog izvršioca koji je postavio eksplozivnu napravu na Cetinju i izvršilac je N.D - kazao je Šćepanović na konferenciji za novinare.

Informer

Prema rečima Šćepanovića N.D. sa Cetinja je član jedne organizovane kriminalne grupe koji je 2017. godine već pokušao da likvidira sada ubijenog Dragana Roganovića.

- To lice je 2020. godine lišeno slobode i nalazilo se u pritvoru. On je 11. novembra prošle godine izašao iz pritvora - naveo je on.

Kako prenose crnogorski mediji osumnjičen Nikola Drecun je samo deset dana po izlasku na slobodu  u novembru prošle godine bio na meti kada su na njega i njegovog prijatelja Igora Mašanovića dok su sedeli u automobilu pucali iz raketnog bacača, najevrovatnije "zolje". Oni su tada ostali nepovređeni jer su bili u blindiranom automobilu.

Informer

Interesantno je da su i sada likvidirani Roganović i Kaluđerović takođe imali blindirani "mercedes" ali je ubica znao za to pa je sačekao da oni izađu iz vozila kako bi aktivirao bombu koja je bila postavljena na drvetu u blizini mesta gde su oni obično parkirali automobil.