04.07.2024.

13:43

Foto: Informer/privatna arhiva

Hronika

Jotka šokirao vaspitnim zahtevom: Hoću da moj sin vidi ovaj kavez u kom sedim!

Optuženi Jotić je na početku ročišta tražio od sudije da se njegovom maloletnom sinu dozvoli da uđe u sudnicu da prati suđenje.

- Sudija, moj sin je ispred i neće da ga puste. On ima 16 godina i nema ličnu kartu, ali ima pasoš. Hteo bih da zamolim da odobrite da ga puste, hoću da vidi razliku između ovog kaveza ovde u kom ja sedim i da izabere drugu stranu - kazao je Jotić.

Predsednik sudskog veća Zoran Šešić najpre je proverio o čemu je reč i s čuđenjem konstatovao: Jotiću, pa on ima samo15 godina.

Jotić: Ima punih 15.

Sudija Šešić: Tačno 15 godina i pet dana. Fali mu još 360 dana do 16 godina. Ne može da prisustvuje.

Jotićevi branioci su potom ponovo tražili ukidanje pritvora za svog klijenta.

Advokat Dejan Lazarević naveo je za Jotku da je porodičan čovek i da se 90 odsto njihovih razgovora svodi na priču o porodici i deci o kojoj on posebno brine:

- Retko može da se nađe takav čovek. Imajući u vidu to, molim da mu se ukine pritvor.

Jotić se ponovo zatim obratio sudskom veću.

- Mislim da je više od pet godina, koliko sam u pritvoru, preterano dugo. Imam porodicu. Nisam nikog nagovorio da ubije tog Ždrokinca, nisam prao novac. Nisam učinio nijedno krivično delo za koje me terete. Mislim da mi ukinete pritvor, ali bez nanogice. Moram da idem kod lekara, moram na VMA, otac mi je sahranjen u Leskovcu, kako ja da idem sa nanogicom na groblje. Tražim da mi ukinete pritvor, da prestanu muke - kazao je Jotić.

Ukidanje pritvora advokati su tražili i za optužene Igora Gajića i Stefana Radulca.

Za Radulca, advokat je tražio da mu se ukine pritvor kako bi mogao da ide na izdržavanje kazne zatvora na koju je već osuđen za ubistvo Vojina Stankovića, sina Dejana Stankovića Ždrokinca. Upravo za naručivanje ubistva Ždrokinca sudi se Jotki.

Optuženi Radulac zatim je neobičnim gestom iznenadio sve prisutne u sudnici:

- Sudija, ja sam vam doneo majicu da vam poklonim, pošto ste na prošlom ročištu rekli da imam dobru majicu!

Sudija Šešić mu je odgovorio: Ne, nemojte ništa da mi poklanjate.

Radulac je insistirao na poklon majici, ali je sudija Šešić bio decidan: "Ne, ne, kao da sam primio" i dodao: "Evo nešto ljudsko na ovom suđenju. Jeste teška situacija, ali eto...".

Optuženi Jotić ubacio se rečima: "Pa ovaj je blesaviji od mene!"

Sudsko veće je odbilo zahteve odbrane da se njihovi branjenici puste iz pritvora.