04.07.2024.

20:34

Foto: Google map/Društvene mreže

Hronika

Trostruki ubica iz Knjaževca pod lupom psihijatara! Ubio oca, baku i deku, sporna uračunljivost

On se tereti da je 6. juna u porodičnoj kući ubio bolesnog oca Predraga (60), babu Sarajevku (83) i nepokrenog dedu Miloša (81), a na saslušanju u Višem tužilaštvu u Zaječaru je dva sata davao iskaz u kom je naveo "da se seća da je kobnog dana iz podruma uzeo oružje, ali ne i samog zločina".

Milivojević je, prilikom saslušanja u tužilaštvu, opisao šta se dešavalo neposredno pre nego što je ispalio smrtonosne hice u svoje ukućane, kao i posle toga:

- Sećam se da sam sišao u pordum, u kom se nalazi ormar s oružjem. Izvadio sam pušku i napunio sam je, a onda sam krenuo uz stepenice u prizemlje kuće. Od momenta kada sam sa poslednjeg stepenika kročio u prizemlje, gde su bili baba, deda i tata, više ničega se ne sećam. Ni kako sam pucao ni u koga sam prvo pucao...

Osumnjičeni za trostruko ubistvo potom je rekao da je, posle prekida filma, sledeće čega se seća da je seo u jednu od soba u kući i da je uzeo telefon.

- Pošto sam ih pobio, seo sam i telefonirao. Zvao sam sve rođake i prijatelje iz imenika i redom sam im govorio da sam ubio babu, dedu i oca - izjavio je Milojević.

Komšije uhapšenog mladića su potvrdile da je on godinama sam brinuo o bolesnim ukućanima i da pretpostavljaju da više nije mogao da se nosi sa tim.

- Njega je mama ostavila kad je bio mali, odrastao je sa ocem, babom i dedom. Kada su se porazboljevali, vodio je računa o njima. Deda je bio u najlošijem stanju, nepokretan i dementan, otac mu se šlogirao, baba je bolovala od srca. Aleksa je nameravao da dedu stavi u dom, ali se baba tome protivila i moguće da se tu našao u 'nebranom grožđu' - ispričale su ranije komšije.