05.07.2024.

10:31

Foto: Informer

Hronika

Počelo saslušanje u zaječarskom tužilaštvu! Tri svedoka, osumnjičeni i roditelji male Danke stigli u sud

Pola sata pre zakazanog saslušanja u zgradu tužilaštva iz pritvora uz velike mere obezbeđenja su dovedeni osumnjičeni Dragijević i Janković, a ubrzo su stigla i tri svedoka koji bi danas trebalo da  daju iskaz.

Informer

Kako saznajemo danas će po prvi put iskaz dati Živanka i Rade Trajković iz Banjskog Polja čija se kuća nalazi odmah pored pojate sa koje je 26.marta nestala mala Danka Ilić.

Pored njih izjavu će dati i Velibor Jović koji je tog dana džogirao i video osumnjičene Dragijevića i Jankovića pored deponije gde su kako se sumnja oni bacili telo male Danke.

Informer

Očekuje se da će izjave ovih svedoka otkriti nove informacije koje će dovesti do rešenja misterije događaja iz Banjskog Polja, i eventualno otkriti gde se nalazi telo male Danke.

U zaječarsko tužilaštvo su došli i Dankini otac i majka Miloš i Ivana. 

Informer

Za danas je bilo najavljeno će ponovo biti saslušan i Dejan Dragijević, na sopstveni zahtev, koji se sumnjiči da je ubio malu Danku, ali za sada nije poznato da li će se to i dogoditi. 

Podsetimo osumnjičeni Janković i Dragijević uhapšeni su 4. aprila i u policiji su ispričali šta se desilo kobnog dana i kako su prvo službenim vozilom, kojim je upravljao Janković, oborili dete, a onda ga je Dragijević po sopstvenom prizanju zadavio i telo bacio na deponiju. 

Ipak Dragijević je rekao i da je dva dana kasnije telo sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom telo premestio, ali odbio je da kaže gde. 

Dragijević je istu priču ponovio i u tužilaštvu, ali se Janković prvo branio ćutanjem, a onda je posle dva meseca pristao da odgovara na pitanja tužioca i tada je tvrdio da Danku nikada nije ni video.