05.07.2024.

12:57

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

On je video ubice kobnog dana?! Završeno saslušavanje tri nova svedoka u slučaju male Danke Ilić!

Ovo je treći svedok koji je danas po prvi put dao iskaz u tužilaštvu u ovom slučaju. 

On je nakon davanja iskaza odmah izašao iz zgrade suda i seo svoj automobil i samo je rekao da ne sme ništa da kaže i da je ljut na novinare koji su pisali da je on ključni svedok, a to po njemu nije istina. 

Inače Dalibor Jović je ranije izjavio da je kobnog 26. marta video osumnjičene Dragijevića i Jankovića na deponiji, ali je danas navodno izjaivo da je video samo automobil.

Informer

Pre Jovića iskaz su dali i bračni par Trajković, Rade i Živana, čija se kuća nalazi odmah pored pojate na kojoj je tog dana bila mala Danka. 

Informer

Današnjem saslušanju su pored svedoka i osumnjičenih prisustvovali i roditelji male Danke, Miloš i Ivana, ali su oni su zgradu zaječarskog suda napustili  na sporedni ulaz, jer nisu želeli da se susretnu sa brojnim novinarima koji prate ovaj slučaj. 

Informer

Iako su mediji spekulisali da će danas izjavu dati i osumnjičeni Dejan Dragijević, njegovo saslušanje je planirano tek posle završetka sezone godišnjih odmora.  

Informer

Podsetimo osumnjičeni Janković i Dragijević uhapšeni su 4. aprila i u policiji su ispričali šta se desilo kobnog dana i kako su prvo službenim vozilom, kojim je upravljao Janković, oborili dete, a onda ga je Dragijević po sopstvenom prizanju zadavio i telo bacio na deponiju. 

Ipak Dragijević je rekao i da je dva dana kasnije telo sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom telo premestio, ali odbio je da kaže gde. 

Dragijević je istu priču ponovio i u tužilaštvu, ali se Janković prvo branio ćutanjem, a onda je posle dva meseca pristao da odgovara na pitanja tužioca i tada je tvrdio da Danku nikada nije ni video.