05.07.2024.

16:34

Foto: Informer

Hronika

Devojka koja je udarila devojčicu kolima ostaje u pritvoru: Sud odbio žalbu

Podsetimo, sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu je okrivljenoj Nini K odredio pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Sud je, međutim, odbio predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva da joj se odredi pritvor i iz razloga jer je došlo do uznemirenja javnosti, kao i žalbu odbrane koja je zahtevala da joj bude omogućena odbrana sa slobode.

Nina K. se tereti da je 26. juna, u Ulici vojvode Stepe, svojim vozilom naletela i teško povredila devojčicu M. Đ.

Nini K. se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Osumnjičena je da je saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom na to da je vozilom upravljala pijana, sa 1,51 promila alkohola u krvi, kao i jer je do nezgode došlo na pešačkom prelazu - tvrdi Tužilaštvo i dodaje da je ona na saslušanju iznela odbranu, nakon čega je usledio zahtev za određivanje pritvora.

Prema podacima iz registra prekršajnih sankcija protiv osumnjičene su podneta 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtevima je Prekršajni sud u Beogradu doneo 11 osuđujućih presuda.

Inače, devojčica koja je povređena u ovom udesu i koja je zadobila teške povrede glave i prelom obe noge i dalje je u bolnici. Njeno stanje je sada stabilno i ona je, kako kažu lekari, sa intenzivne nege prebačena na odeljenje i nije životno ugrožena.