06.07.2024.

09:13

Foto: Shutterstock

Hronika

Bacila tek rođenu bebu kroz prozor! Majka iz pakla zbog karijere presudila svojoj ćerkici

Kako prenose mediji ona je navodno počinila užasan zločin jer se plašila da će dete da joj uništi karijeru. 

Katarina Jovanović je bila zaposlena kao rukovodilac u pravnom odeljenju Poršea, a krila je trudnoću i porodila se pre deset meseci u tajnosti, a onda je bebu bacila kroz prozor na beton. 

Telo bebe sa slomljenom lobanjom pronašli su prolaznici, koji su pozvali policiju. Jovanovićeva je na početku suđenja u aprilu priznala zločin, ali nije mogla to da objasni sudu. Tvrdila je da nije ni znala da je trudna, ali ju je tužilaštvo teretilo za ubistvo i namerno prikrivanje trudnoće.

Tužioci su tvrdili da je Jovanovićeva mislila da će joj dete upropastiti karijeru kao rukovodioca u kompaniji Porše. 

- Optužena nije bila spremna da svoje životne planove, posebno profesionalni napredak, stavi na čekanje zbog deteta. To je bila njena odluka nakon što se porodila, a kriterijumi za osudu za ubistvo su ispunjeni . kazao je u završnoj reči tužilac. 

Advokati Katarine Jovanović su tvrdili da je reč o ubistvu iz nehata jer je bebu slučajno ispustila iz ruku, nakon što se sama porodila kod kuće, a da nije ni znala da je trudna.

- Moja klijentkinja nije ni znala da je trudna. Kada je iznenada držala krvavu bebu u naručju, bila je u izuzetnoj psihičkoj situaciji - tvrdio je Katarinin advokat. 

Okružni sud u Hajlbronu je na kraju prihvatio blažu kvalifikaciju krivičnog dela i Katarinu Jovanović proglasio krivom za ubistvo iz nehata i osudio je na sedam i po godina zatvora.