07.07.2024.

15:06

Foto: Foto:Miloš Rafailović, Marko Đoković

Hronika

Belivuku i Miljkoviću zabrana ulaska skinuta uz pomoć nekog iz službe bezbednosti Crne Gore! Srđan Lalić saslušan u tužilaštvu!

Lalić, koji je odao detalje brojnih ubistava iza kojih navodno stoje Belivuk i ekipa, davao je iskaz na okolnosti ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću, što je, prema tvdrnjama Specijalnog državnog tužilaštva, naredio Lazović.

Lalić je izjavio da mu je poznato da je ta zabrana skinuta uz pomoć nekog iz službe bezbednosti Crne Gore.

Saznanja „Dana“ da je Lalić saslušan po zamolnici Specijalnog državnog tužilaštva, za „Dan“ je potvrdio jedan od Lazovićevih branilaca, advokat Stefan Jovanović.

Informer

 

- Iskaz ovog svedoka, odnosno njegovo kazivanje, takvo je da je jasno da se radi o takozvanom svedoku iz čuvenja, odnosno on nije opazio, video ili uočio bilo kakve okolnosti, a najmanje one koje bi trebalo utvrđivati u krivičnom postupku. On je naveo da je te okolnosti čuo od trećih lica. Istina je da je rekao da mu je poznato da je zabrana skinuta uz pomoć nekog iz službe bezbednosti Crne Gore. Na decidna pitanja tužilaca iz Crne Gore i Srbije nije mogao da se izjasni imenom i prezimenom ko je ta osoba iz službe bezbednosti koja je skinula zabranu ulaska. On ni jednim jedinim slovom nije ukazao na to da bi to mogao biti naš branenik Zoran Lazović. Imajući u vidu da se radi o takozvanom svedoku po čuvenju i uzimajući u obzir kredibilitet ovog svedoka, s obzirom na to da se tereti za najteža krivična dela u Srbiji, smatram da SDT neće pridavati krivično pravni značaj ovom iskazu u daljem toku postupka. Tragom ovog kazivanja odbrana će predložiti i saslušanje drugih lica iz Srbije koja su bila spomenuta u kazivanjima svedoka koji su saslušani u Crnoj Gori - kazao je advokat Stefan Jovanović u izjavi za „Dan“.