09.07.2024.

12:03

Foto: Drštvene mreže

Hronika

Ovo je lekar koji je nesavesno lečio čoveka: Pokušao da mu odstrani hemoroide, pacijent umro u bolovima

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Zoran K. 26. decembra 2023. godine u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svestan da svojim postupanjem može učiniti delo, pa je na to pristao, kao lekar pri pružanju lekarske pomoći očigledno nesavesno postupao.

Osumnjičeni doktor veoma je aktivan na društvenim mrežama gde redovno objavljuje fotografije iz operacione sale.

Informer

On na svom profilu deli i savete, ali i objašnjava metode lečenja hemoroida i kako funkcioniše laser.

Čovek trpeo jezive bolove nakon uklanjanja hemoroida

On je, kako se sumnja, izvršio operativno lečenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni N.B. trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno lečenje oko 18 časova.

U toku noći i narednog dana zdravstveno stanje N.B. se sve više pogoršavalo uz visoku temperaturu, stomačne tegobe i jake bolove, o čemu je okrivljeni bio obavešten od strane N.B. i članova njegove porodice, ali nije izvršio neposredan hitan pregled, iako je na to upućivalo stanje oštećenog, a radi utvrđivanja razloga za nastanak prisutnih tegoba koje značajno odudaraju od očekivanog nalaza za postoperativni tok i preduzimanja hitnih medicinskih mera radi zbrinjavanja oštećenog.

Zbog toga je oštećeni 29. decembra 2023. godine primljen u Urgentni centar KCS, gde je i pored adekvanih medicinskih mera sutradan preminuo.