09.07.2024.

12:26

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

Hronika

Zakazano saslušanje Dejanu Dragijeviću: Poznato kada će osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić stati pred tužioca

- Saslušanje osumnjičenog Dejan Dragijevića za teško ubistvo biće u četvrtak, 11. jula - potvrdili su za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Podsetimo, Dragijević je posle hapšenja priznao zločin i u policiji i u tužilaštvu i detaljno ga opisao.

Informer

- Naveo je da je on bio suvozač u službenom automobilu "fijat panda", dok je za volaonom bio njegov kolega Srđan Janković. Takođe, priznao je da je Janković autom oborio devojčicu koja je sama bila na putu, a da je on potom uneo u kola na zadnje sedište i da ju je golim rukama zadavio - podseća naš izvor i dodaje da iako je osumnjičeni Dragijević do detalja opisao zločin i priznao svoju, ali i otkrio ulogu svog kolege, osumnjičenog Jankovića, on nije želeo da otkrije gde je telo devojčice.

- Rekao je da su telo potom odneli na deponiju na Starobanjskom putu, ali da je on telo premestio dva dana kasnije, 28. marta. Međutim, tačnu lokaciju nije otkrio - podseća naš izvor.

Naš izvor kaže da nije poznato zbog čega je Dragijević rešio da ponovo zatraži saslušanjue.

- On je preko advokata tužilaštvu poslao pisani podnesak u kom je naveo da želi da ga tužilac ponovo sasluša kako bi razjasnio svoj ranije dati iskaz - kaže izvor i pdoseće da je drugi osumnjičeni, Srđan Janković, posle odbrane ćutanjem, pre oko mesec dana odlučio da promeni odbranu, pa je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.