10.07.2024.

09:54

Foto: UIKS

Hronika

Ovako je zatvorski čuvar pokušao da prošvercuje telefone pritvoreniku: Istraga u toku, a ovo se proverava

Kristijanu T. (22), zaposlenom u Okružnom zatvoru u Beogradu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje

- Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje - potvrđeno je za medije iz Višeg javnog tužilaštva.

Prema nezvaniučnim informacijama, Kristijan T. je mobilne telefone pokušao da doturi pritvoreniku Filipu Tamindžiću, koji se u beogradskom Centralnom zatvoru (CZ) nalazi zbog pokušaja ubistva.

- Kristijan T. navodno je u ćeliju ovom pritvoreniku najpre odneo paket koji mu je stigao, a onda je kolegi rekao da je zaboravio da mu unese i čarape koje su stigle za njega. Njegovo ponašanje drugom zaposlenom je bilo sumnjivo i odmah je prijavio. Nadležni su kod ovog komandira pronašli tri mobilna telefona - otkrio je izvor iz istrage. 

Inače Tamindžić je uhapšen u avgustu 2022. u Podgorici po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Srbija. Nakon boravka u crnogorskom ekstradicionom pritvoru, on je izručen u Srbiju i od tada se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu.  

Prema rečima izvora, istraga u ovom slučaju je u toku, jer se proverava po čijem nalogu je stražar uneo mobilne teleofne i da li je uzeo novac. Proverava se i kome su telefoni bili namenjeni, jer je malo verovatno da su sva tri aparata bila za Tamindžića. 

Inače, u aprilu 2021. u ćeliji Marka Miljkovića pronađen je mobilni telefon "mini" sakriven u flašama napunjenim solju, koje pritvorenici koriste kao tegove za vežbanje. Veštačenjem je utvrđeno da je on koristio telefon, a kažnjen je sa zabranom poseta u trajanju od tri meseca.

UIKS se nakon hapšenja komandira oglasio saopštenjem u kojem se navodi da je osumnjičeni izvršio težu povredu radnih obaveza, zbog čega je on suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.