10.07.2024.

10:35

Foto: Tanja Andric/drustvene mreze

Hronika

Niko se nije javio da sahrani teroristu Žujovića

Dačić je za TV Pink rekao da su vehabije najveće pretnje upravo za muslimane odnosno Bošnjake.

- Ja sam nedavno razgovarao i sa mnogim Bošnjacima, muslimanima, mislim da Islamska zajednica isto snosi veliku odgovornost. Mi treba zajedno da radimo na ovome, ovde je reč o očuvanju mira, o borbi za mir i borbi protiv ekstremizma, da se ne dese ponovno neke terorističke akcije - rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Informer

On je dodao da se noćas dogodio incident kod Novog Pazara, kada je jedan vehabija pretukao muslimana, odnosno Bošnjaka.

Ministar je naveo da se incident, koji se krajem juna dogodio ispred ambasade Izraela, igrom slučaja dogodio ispred te ambasade, jer je vehabija prvo krenuo u sinagogu.

- I želim da vam kažem da do danas se niko nije javio sa željom da ga sahrani - rekao je Dačić.

On je objasnio da postoji četiri nivoa pretnji od terorizma, prvi i najblaži je zeleni, zatim su žuti, pa narandžasti koji stupa na snagu kada postoji realna opasnost od terorističkog akta ili kada se dešava negde u okruženju, i na kraju je crveni koji se stavlja na snagu kada se desi teroristički akt.

- Kad je reč o ovom žutom, to je inače nivo koji je bio i pre ovoga, on je relativno gotovo uvek na snazi kod nas. A ovo znači pojačanu budnost na nekim važnim mestima kao što je državna infrastruktura - znači zgrade koje predstavljaju državne institucije, diplomatsko-konzularna predstavništva - naveo je Dačić.