10.07.2024.

13:13

Foto: Uprava Carina

Hronika

Žestok udar duvanskoj mafiji u Srpskoj i BIH! Od švercera cigareta oduzeta roba i imovina vredna više stotina hiljada evra

Kako je saopšteno iz SIPA jedna osoba se nalazi u bekstvu, dok su ostali ispitani u svojstvu osumnjičenih.

- Tokom akcije izvršeni su pretresi na 18 lokacija širom BiH pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Oduzeto je 36.500 paklica cigareta, oko 9.000 maraka, tri automobila, oko 100 kilograma duvana u listu, oko 230 kilograma rezanog duvana, oko 59.000 praznih filtera za punjenje cigareta, dve mašine za rezanje duvana, dve mašine za punjenje cigareta, pet ručnih mašina za punjenje cigareta, tri digitalne vage, 15 mobilnih telefona, 14 SIM kartica i jedan snimač videonadzora. Vrednost privremeno oduzete robe i predmeta je oko 450 000 KM - saopštila je SIPA.

Akcija je izvedena na teritoriji Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca, a uhapšenima se na teret stavlja krivično delo organizovani kriminal u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda,  nedozvoljenim skladištenjem robe, nedopuštenom trgovinom i pranjem novca.