10.07.2024.

15:31

Foto: Foto. J.Rafailović

Hronika

Predomislio se otac ubijenog vehabije: Sahraniću sina, sam mu kopam grob!

Miloš Žujović, koji je preuzeo versko ime Salahudin, a koji je ubijen 29. juna kada je iz samostrela ranio pripadnika Žandarmerije još nije sahranjen. Njegovo telo je kako nezvanično saznajemo još u hladnjači, a kako je za Informer rekao njegov otac Zoran on će ga sahraniti.

- Moram šta ću, ja ću ga sam sahraniti jer nema ko drugi. Počeo sam da kopam grobnicu sam - priča Zoran i dodaje:

- Drago mi je da se Žandarm oporavio i da je on dobro. On je dečko išao da zaradi parče hleba za svoju decu. Miloš je meni bio jedinac niko drugi neće preuzeti njegovo telo ... da ne da Bog nikome ovako nešto - objašnjava Zoran Žujović.

Informer

 

Kako kaže u međuvremenu se selo pobunilo pa je pitanje i da li će moći da sahrani svog posrnulog sina.

- Meštani ne žele da on bude sahranjen na mesnom, našem groblju. Najavljuju proteste, ne znam kako će se sve završiti - kaže uplakani Zoran. 

Informer

 

Prema njegovim rečima snaju nije video, kao ni unuče.

Podsetimo, Miloš Žujović je odrastao u mirnom mestu Mala Vrbica kod Mladenovca, pre nekoliko godina preuzeo je islamsku veru i postao vehabija. 29. jula ispred izraelske ambasade je iz samostrela opalio strelu koja je pogodila pripadnika Žandarmerije u vrat. U samoodbrani pripadnik MUP- a ga je pucajući iz vatrenog oružja ubio. Ovaj napad Miloša Žujovića okarakterisan je kao teroristički. 

Telo Miloša Žujovića prevezeno je na obdukciju i dan danas je u hladnjači.