10.07.2024.

15:06

Foto: Foto: D. K.

Hronika

Motociklista osuđen na dve godine zatvora! Poginula devojka koja se vozila na "kavasakiju"

On je 24. juna 2022. godine, upravljajući motociklom "kavasaki", u ulici Majora Gavrilovića u Nišu udario u automobil "reno senik". I on i njegova saputnica pali su sa dvotočkaša i tom prilikom teško povređeni.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Nišu, M. C. je sa Višim javnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice.

- Pravnosnažnom presudom prihvaćen je sporazum o priznanju krivičnog dela i okrivljeni M. C. je oglašen krivim zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dve godine, koju je dužan da izdrži po pravnosnažnosti presude - navela je ova pravosudna institucija.

Kako nam je još rečeno, M. C. je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "A" kategorije u trajanju od pet godina.

Nesreća se dogodila naočigled brojnih  meštana ove ulice koji su posvedočili da se motociklista zabio motorom u "reno" koji je iz Nišavske skretao u Ulicu majora Gavrilovića. Kako su tada naveli, od siline udarca vozilo se zarotiralo, a par je sa motocikla odbačen na kolovoz.  

Tom prilikom muškarac je zadobio višestruke prelome potkolenice, kuka, podlaktice i nadlaktice te povredu butne kosti. Njegova saputnica je imala prelom lobanje sa krvarenjem u mozgu, prelom kičme te povredu abdomena usled čega je preminula dan posle nesreće.