10.07.2024.

16:05

Foto: printscreen moj beograd/drustvene mreze

Hronika

Pucnjava u Krnjači: Nevoljin diler osuđen na osam godina zbog ubistva suparnika

Veće je ovu presudu donelo jednoglasno, a okrivljenom je produžen pritvor. Sud je uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti da je Andrijanoviću tada bila bitno smanjena uračunljivost, a i veliki doprinos pokojnog tom sukobu, koji je doveo do njegove smrti.

Ispalili kišu metaka iz automobila

Tokom postupka je utvrđeno da su se Vladimir i Nemanja i ranije sukobljavali, a kobnog dana su u ulici Dejana Medakovića, u blizini Zrenjaninskog puta, slučajno naleteli jedan na drugog.

- Nemanja je u "fijatu" bio sa prijateljem Lukom K. i čim je primetio Vladimira, koji je prolazio u 'audiju', počeo je da ga juri. U gotovo filmskoj jurnjavi po ulicama Krnjače i Nemanja i Vladimir su pucali jedan na drugog. U kiši metaka, jedan je smrtno ranio Savića koji je jedva uspeo da zaustavi automobil. Njemu je pomoć pokušao da ukaže Luka K., ali je ranjeni mladić od zadobijenih povreda preminuo na mestu zločina - ispričao je ranije Informerov sagovornik iz istrage.

Kada je Vladimir primetio da ga Nemanja više ne juri svojim vozilom, zaustavo je "audi" i bacio pištolj u obližnji kanal sa fekalijama. U međuvremenu je više policijskih patrola došlo na mesto pucnjave, blokiralo Krnjaču i uhapsilo Andrijevića koji nije pružao otpor. 

Sukob oko prevlasti na tržištu

Istragom je utvrđeno da su njih dvojica od ranije bili u sukobu oko prodaje narkotika:

- Vladimir je radio za klan Veljka Belivuka. Kada je ta mafija pohapšena, on nije imao više jaka leđa. Pojavila druga ekipa, u kojoj je bio Nemanja, sa namerom da preuzme tržište narkotika u Krnjači. Normalno, došlo je do sukoba. A sve je počelo kada je neko zapalio automobil Vladimiru, za šta je optužio Nemanju i ljude oko njega. Andrijanović se ubrzo osveti tako što je Savića jednom prilikom pretukao na ulici.

Obojica su imali dosijee za nanošenje teških telesnih povreda, krađe, dilovanje droge...