11.07.2024.

09:11

Foto: Informer

Hronika

Da li će otkriti gde je bacio telo? Danas saslušanje osumnjičenog za ubistvo male Danke

Novo saslušanje je zakazano na molbu osumnjičenog, koji je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan Janković devojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i telo bacili na deponiju.

On bi u trebalo da danas u 10 sati bude priveden u tužilaštvo.

Drugi osumnjičeni za ovaj zločin, Srđan Janković je, nedavno na ponovoljenom saslušanju negirao ubistvo devojčice, dok se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Pored Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, u ovom slučaju je osumnjičen i otac Dejana Dragijevića zbog sumnje da je pomogao sinu da premesti telo devojčice.

Janković i Dragijević se nalaze u pritvoru, dok je Radoslav, otac osumnjičenog Dejana nedavno pušten da se brani sa slobode.

Rođeni brat Dejana, Dalibor Dragojević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Informer

 

Istraga

Inače, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić Srđan Janković posle dva meseca odbrane ćutanjem odlučio je da bude saslušan u tužilaštvu. I dok su svi očekivali da će da prizna nešto što će policiju da odvede do mesta na kom se nalazi telo devojčice, Janković je u tužilaštvu negirao da je počinio ubistvo deteta.

Janković je saslušavan oko tri sata, a negirao je sve što mu je stavljeno na teret.

Podsetimo, dok je pretraživan svaki pedalj Banjskog Polja u kom je devojčica nestala i dok su sve oči bile uprt eu Beč zbog snimka devojčice koja izuzetno liči na Danku, što je povećavalo i nadu da je živa, uhapšeni su Srđan Janković i Dejan Dragijević. To je javnosti saopšteno 4. aprila, kao i vest da je dete ubijeno.

Najpre je saopšteno da osumnjičeni vode policiju do mesta na kom se nalazi telo. Ipak, to se nije dogodilo.

Iz iskaza osumnjičenih u policiji i podataka sa GPS trakera koji je bio u službenom automobilu JKP "Vodovod", a u kom su Dragijević i Janković navodno bili pristigle su informacije da su mušakrci udarili devojčicu automobilom, a potom telo bacili na deponiju koja je već pretražena 1. aprila. Potraga se potom preselila upravo tamo.

Informer

 

Saopšteno je da su obojica osumnjičenih priznala zločin.

Prema prvim informacijama, dete, koje su stavili u prtljažnik automobila se, navodno, probudilo, a kako su rekli, upravo je Srđan ubio dete. Priznali su, saopštila je policija i da je Janković dva dana kasnije telo deteta sa deponije premestio na nepoznatu lokaciju, a obojica su tvrdila da Dragijević o tome ništa ne zna. Zbog toga je selo Luka, odakle je Janković, tog dana vrvelo od žandarmerije.

Ne samo da su pregledali njegovu kuću i okućnicu, već i plac prekoputa, gde su kopali u dvorištu i po gomili đubriva, a potom je žandarmerija sa psima pregledala i kolibu Jankovićevog dede koja se nalazi u brdu.

Dragijević preuzeo krivicu

Ipak, kada je došlo do saslušanja u tužilaštvu,gde se Janković, nakon priznanja u policiji, branio ćutanjem. Dragijević je, međutim, priznao zločin, ali i promenio priču u odnosu na iskaz koji je dao u policiji.

Rekao je da Janković nije ubio devojčicu i premestio telo, već da je to sve uradio on. Dodao je da su mu u premeštanju tela pomogli otac i brat. Dragijevićev brat umro je tokom policijskog zadržavanja i nije stigao da bude saslušan u tužilaštvu. Njegov otac negirao je krivicu, a posle dva meseca pritvora pušten je da se brani sa slobode.

Tokom maja preminula je i Dragijevićeva majka.

Informer

 

I dalje nije poznato zbog čega je Dragijević promenio priču i za sve za šta je prethodno rekao da je uradio Janković, preuzeo krivicu na sebe, ali činjenica je da je danas, nakon Jankovićevog iskaza u tužilaštvu, on jedini koji je krivicu priznao.

Kako tvrdi da se ne seća gde je premestio telo, mesto na kom se nalazi telo devojčice ostaje misterija, s obzirom na to da Janković tvrdi da nije ni u kakvoj vezi sa zločinom.

Nema tela

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon deset dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.